Keitä me olemme

Sahan-Seura ry on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää nuorten ja perheiden aktiivista kansalaisuutta, sosiaalista vahvistumista ja valmiutta toimia monikulttuurisessa Suomessa. Yhdistyksellä on yli 400 jäsentä. Yhdistys on toiminut paremman huomisen puolesta 19 vuotta. Iso ja tilaava toimintakeskuksemme sijaitsee Myyrmäessä, Länsi-Vantaalla. Vaalimme kaikissa toiminnassamme yhdenvertaisuutta, suvaitsevaisuutta ja syrjimättömyyttä - toimintamme on avoin kaikille iästä, sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta ja etnisestä alkuperästä riippumatta. Olemme uskonnollisesti ja poliittisesti sitouttamia. Kehittämme ja tarjoamme kotoutumista edistäviä palveluita sekä kouluttamme ja tutkimme vähemmistöjen menestymistä yhteiskunnassa. Olemme luotettava ja asiantunteva alan toimija.

Monen vuoden kokemuksella teemme laajalta alueelta vapaaehtoistyötä liikunta, kerhot ja leirit.

Olemme myös menestykkäästi järjestäneet ja toteuttaneet koululaisille iltapäivätoimintaa kahdeksan (8) vuoden ajan. Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle.

Yhdistyksemme pitää päivittäinen avointa toimintaa, jonka tarkoitus toimia matalan kynnyksen kohtaamispaikkana maahanmuuttajataustaisille. Ohjaajat keskustelevat erilaisista mieltä askarruttavista asioista ja antavat neuvoja kouluun, työnhakuun, toimentuloon ja terveyteen sekä muihin asiointiin. Avoimen toiminnan kautta on tavoitteena edistää itsenäistymistä, parantaa sosiaalista hyvinvointia, edistää työllistymistä sekä tarjota mielekästä tekemistä. Avoin toiminta on tarjolla arkisin toimintakeskuksen aukiolonaikana.