Opetus - Oppimisen iloa Sahanin tyyliin!

Läksykerhot:

Järjestämme nuorille läksykerhoja, jossa he saavat apua koulutehtäviinsä sekä mahdollisuuden tehdä kavereiden kanssa läksyt. Läksykerhoja tarkoituksena on tarjota nuorille apua ja tukea sekä opiskelussa että muissa heitä askarruttavissa asioissa.Läksykerhot ovat ensi vuonna kouluntyöaikoina ma, ke ja to. Ryhmiä on yhteensä kolmei.  Läksykerho kestää kertaalleen 2 tuntia (h).  Läksykerhoja vetävät yhdistyksemme vapaaehtoiset, jotka ovat kouluttautuneet Suomessa. He pystyvät samaistumaan näihin nuoriin omien kokemusten myötä.

Oman äidinkielen- ja kulttuuritunnit:

Oman identiteetin ja kulttuurin tunteminen ja arvostaminen on tie menestykseen. Yhdistyksemme on tarjonnut jäsenilleen ja muille halukkaille oman kielen ja oman kulttuurin opetusta. Meillä on somalian kielen, venäjän kielen, arabian kielen ja albanian kielen tunteja. Tunteja pitävät ammattiopettajat vapaaehtoistoimin. Oman äidinkielen ja kulttuuri tuntien ja ryhmien määrä tulee riippumaan halukkaiden määrästä.

Nuorten koulupäättäjäiset/valmistujaiset:

Järjestämme keväällä ja jouluna Vantalaisille nuorille koulunpäättäjäiset ja valmistujaiset. Tarkoituksena on palkita nuoria saavutuksestaan ja menestyksestään sekä inspiroida muita nuoria samanlaiseen menestykseen.  teemme yhteistyötä koulujen, lukioiden, ammattikoulujen, Kaupungin ja muiden yhdistysten kanssa tapahtumien toteutuksessa ja suunnitellussa.

Nuorten seminaarit:

Olemme pitäneet nuorille suunnattuja seminaareja vuodesta 2012 alkaen. Seminaarit ovat olleet erittäin suosittuja, ja keskimäärin seminaareihin on osallistunut 350 nuorta. Nuorilla on iso kädenjälki seminaarien suunnitellussa ja toteutuksessa. Nuoret myös hoitavat suuriman osan käytännön järjestelytöistä. Seminaarien on tarkoitus olla interaktiivisia, toiminnallisia, inspiroivia, opettavaisia ja viihdyttäviä. Tämän vuoden seminaarit ajoittuvat seuraavasti: 17. – 18.12.2016, 20. – 21.2.2017,  25. – 26.3.2017 ja 22. – 23.10.2017. Seminaarien teemoina ovat tänä vuonna: Koulutus, vahva identiteetti, väkivalta ja radikalisoituminen ja päihteet. Seminaarit pidettään Vantaan koulujen auditoriossa ja ne ovat avoinna kaikille kiinnostuneille.